• mozgókép készítési alapismeretek
• videó • vágás • üzemtan
• hangmérnöklés • vágáselmélet

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/filmkelle/www/includes/menu.inc 2404 sor).

Rapid lagzi (Lacika)

 

Tapasztalatom szerint már minden mozgókép-közelben élő barátomat és üzletfelemet megtalálta a kérés: Te úgyis ebben dolgozol nem filmeznéd le/készítenéd el a lányom/fiam/és egyéb messzi-messzi galaxisbéli rokonom esküvőjéről a tudósítást.  Az ilyen kérés elől ösztönösen menekül a magunkfajta, kivéve persze a hivatásszerűen ebből élő kollegákat, akiké minden tiszteletem: egy nagyon nehéz szakma az övék.  De van az amikor az utómunka stúdiót működtető kft igazgatónője esküszik, vagy az operatőrök nemzedékeit tanító, kinevelő kolléga hoz egy musztert a fia esküvőjéről, kérdem ki volt az operatőr?  Hát én, engem kért meg a saját gyermekem...  

Nos ilyenkor sóhajtva igent mond az ember, majd a meló közben rájön, és titokban talán be is meri vallani magának, hogy van/létezhet olyan, hogy élvezi az ember.  Ismeri, tudja, hogy milyen muzsikát hallgat szívesen a cimbi, és már a zeneválogatásnál (ami az egyik legidőtrablóbb momentuma az utómunkának) kezdi élvezni a dolgot.  Azután végén az átvételkor döbben meg, ott ül mellette a tapasztalt nagytiszteletű HSD meghatva és kicsit zavarban mert ő sem érti, biztosan valami belement a szemébe és azért... 

 

No meg óvatosnak kell lenni az esküvői dolgok lesajnálásával, minden csak mennyiség és nézőszám kérdése: emlékszem valami Taylor Erzsébet asszony-anyósra a Bazilikában néhány éve.  Pár évvel korábban ugyanott meg magam is voltam esküvői videós valami Eilika Habsburga násznál a drót másik végénél a Róna utcában.  És azt hiszem kollégáim közül sokadmagammal szívesen lettünk volna esküvői videósai annak az eseménynek amikor egy világegyetem szembesült Pippa (no hányan tudtuk előtte, hogy ez a Philippa becézett alakja) testvérének a szertartásánál.  

Visszatérve a földre, ez a film nem az imént emlegetett HSD fotografálta muszter eredménye, ennél a szertartásnál is egyszer csak azon találtam magam, hogy ott állok a kellős közepén, az oltár mellett egy kamerával a kezemben.  Ez itt az elrettentés szándéka: jó, megcsinálom én, de akkor olyan lesz, abban a hosszban, abban a modorban amilyet én szeretnék... nincs kívánságműsor!